The only logistics software to fit on your business

header7.jpg

Tuesday, 10 September 2019 11:00

Fiton gecertificeerd ISO 9001 en 27001!

Met een steeds verder groeiende business en grotere, internationalere klanten, werd ISO voor Fiton een must. In 2018 werd dit voor Angret Bruil, Security & Quality Officer, haar hoofdtaak.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is wereldwijd dé erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsmanagement zorgt voor een goede beheersing van de organisatie en dat de producten of diensten voldoen aan de behoeften, eisen, wensen, verwachtingen en specificaties van klanten, maar ook andere belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voldoen aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 beschrijft hoe een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen de organisatie zeker te stellen. Hierbij valt te denken aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak. “Als eerste werd ISO 9001, keurmerk voor kwaliteitsmanagement opgezet. Met het ISO 9001-certificaat voldoen de processen van Fiton aan de internationale normen van kwaliteit. Door de toegenomen vraag van klanten naar ISO 27001 was dit een logisch gevolg. Waar het ISO 9001-certificaat al veel ondervangt, komt er bij ISO 27001 veel kijken qua informatiebeveiliging. Door de invoering van de AVG is er al veel afgedekt, maar het gaat behoorlijk verder. In Nederland zijn slechts 900 bedrijven ISO 27001 gecertificeerd. Wij zijn trots hier 1 van te zijn.” aldus Angret Bruil, Security & Quality Officer.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Our customers

Webdesign: Rex Media