The only logistics software to fit on your business

header12.jpg

Neele-Vat Logistics

Neele-Vat is een familiebedrijf en met ongeveer 550 medewerkers één van de grootste full service logistieke dienstverleners in de regio van Rotterdam.

In Nederland heeft Neele-Vat zeven vestigingen. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Finland, Polen, Roemenië, Italië en Rusland.

Neele-Vat is gespecialiseerd in vrijwel alle logistieke takken, waaronder bijvoorbeeld Europees transport via diverse modaliteiten, zeevracht, luchtvracht, douaneformaliteiten en warehousing voor diverse soorten goederen. Neele-Vat bestaat uit diverse businessunits waaronder Ship Road Logistics Solutions. Deze unit is gespecialiseerd in zeevracht, treinverbindingen tussen China en Europa, order en cross-trademanagement, dedicated warehousing en Europees Transport via diverse modaliteiten.”

1. Europees transport 
2. zeevracht
3. warehousing

Goederenstromen

We onderkennen twee soorten goederenstromen. Er komen goederen vanaf overzeese gebieden binnen. De producten worden in onze magazijnen opgeslagen om na een bepaalde opslagperiode binnen Europa te worden uitgeleverd.  Daarnaast ontvangen wij goederen uit Europa die wij opslaan in één van onze loodsen (totaal 160.00 vierkante meters verdeeld over diverse vestigingen) om vervolgens in containers te laden en naar overzeese bestemmingen zoals de VS, Zuid-Amerika en Azië te verschepen. Natuurlijk verzorgt Neele-Vat daar waar nodig en mogelijk zoveel mogelijk activiteiten voor deze klanten, zoals douaneformaliteiten, en inkomend en uitgaand transport. Met onze loods fungeren wij als draaischijf voor onze klanten. Hierbij is het voorraadbeheer heel belangrijk. De klanten verwachten van ons dat wij hun voorraad op een juiste wijze zowel fysiek als administratief behandelen. De klant wil 24/7 in de voorraad kunnen kijken. Tevens wil de klant informatie over de status van zendingen. Middels een web-portal kunnen wij dit bieden. Tevens hebben we met diverse klanten een EDI-verbinding of worden berichten per XML-file heen en weer gestuurd. Dit maakt automatisch berichtenverkeer mogelijk. Dit bespaart de klant werk en laat de informatievoorziening nog sneller en makkelijker plaatsvinden.   

Neele-Vat IT ondersteuning

Fiton ondersteunt ons op diverse vlakken, zowel operationeel als financieel. De ondersteuning zien we vooral terug in de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit, logische opdeling en indeling van functionaliteiten en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Fiton wordt breed gedragen binnen de businessunit, zowel op kantoor als bij de collega's in de loodsen. IT is heel belangrijk geworden in onze branche. Alleen met goede software kunnen wij onze activiteiten op een efficiënte wijze uitvoeren. Dit is echt cruciaal in de hedendaagse markt waarin de concurrentie groot is en we zeer kostenbewust moeten blijven.

Neele-Vat logistieke

De implementatie van zowel het WMS en FMS is goed verlopen. De implementatie van het WMS in 2012 stond onder een grote druk vanwege een nieuwe klant die op stoep stond. Binnen twee maanden moest het WMS worden geïmplementeerd, inclusief de ontwikkeling van een scanmodule. Daarnaast hebben we de set-up van de loods veranderd vanwege een andere zienswijze op onze loodsoperatie, KPI’s, procedures i.c.m de nieuwe software. We waren trots onze klant destijds ruim op tijd te kunnen vertellen dat we helemaal gereed waren.

Neele-Vat WMS en FMS

Door de open benadering van Fiton was er vanaf de aanvang een breed draagvlak voor Fiton. Het wordt zowel op kantoor als bij de collega's in de loodsen als een fijn systeem ervaren. Bij nieuwe ontwikkelingen op logistiek vlak kunnen wij rekenen op snelle, gebruiksvriendelijke en intelligente oplossingen van Fiton.

Webdesign: Rex Media