The only logistics software to fit on your business

header12.jpg

BF Global Logistics B.V.

Wij zijn als BF Global Logistics B.V. gestart op 1 januari 2013 na een management buy-out, die plaatsvond in oktober 2012. In november 2012 werd de B.V. opgestart en via een kennis kwam ik bij Fiton terecht als mogelijke provider voor het TMS-systeem.

Tezamen met Fiton hebben we in twee maanden, gedurende de kerst, alles uitgewerkt en per 1 januari 2013 gingen de eerste facturen de deur uit.

Bekijk de website van BF Global logistics B.V. om te zien in welke branches zij werkzaam zijn. Klik hier.

Groupage Transport

BF Global Logistics B.V. is een logistiek dienstverlener met een Europees dekkend road-netwerk en vaste partners. Iedere dag vertrekken er vaste lijndiensten naar ieder land en verschillende depots van onze partners, die dan de final-miledelivery maken voor onze groupagezendingen. Dit doen wij visa versa voor de zendingen die onze partners aanleveren voor leveranties in de Benelux. Op dit moment verschepen wij ongeveer 7.000 zendingen per week

Onze kracht is dat alle systemen van onze partners met de onze is verbonden via EDI, waardoor zendingen gevolgd kunnen worden van vertrek tot en met aflevering aan de hand van statussen en bewijzen van aflevering. Deze worden automatisch uitgewisseld en ge-upload.

Road-netwerk

Wij hebben dit nodig omdat wij veeleisende klanten hebben, die zich in het hogere segment bevinden. Eisen zijn bijvoorbeeld dat de zendingen geleverd moeten worden in tijdsvensters, ingeboekt moeten worden, snelle looptijden hebben, security benodigd hebben en status- en aflevergegevens op POD.

Het road-netwerk is onze backbone en na drie jaar een vaste waarde in de logistieke keten, waardoor we nu ook andere modaliteiten aan kunnen bieden, zoals: warehousing en zee- en luchtvracht. Dit doen we wel met de achterliggende gedachte dat deze zogenoemde supply chain verbonden is door een systeem dat totale zichtbaarheid geeft aan de klanten betreffende de status van hun zendingen.

Faciliteert

Fiton ondersteunt ons in de ontwikkeling van onze visie: hoe wij de klanten willen bedienen met inachtneming van de productiviteit. Het systeem faciliteert ons op een dusdanige manier dat wij meer tijd kunnen besteden aan het communiceren en het zoeken van oplossingen met en voor onze klanten. Hierdoor kan onze customer service klanten proactief benaderen in plaats van reactief.

Fiton is een uitermate goed en flexibel systeem dat gemakkelijk en logisch werkt (de eigenaren weerspiegelen dit beeld). Ook heel belangrijk is dat alles wat je erin stopt er ook weer uitgehaald kan worden door middel van rapporten die je zelf kan maken. Deze managementinformatie is benodigd om op tijd en op de juiste manier het bedrijf sturing te geven.

Webdesign: Rex Media