The only logistics software to fit on your business

header7.jpg

Warehouse-managementsysteem

Het juiste product op de juiste bestemming, altijd op tijd

Warehousing en distributie beginnen bij het effectief beheersen en volgen van goederen, of het nu gaat om kleine zendingen, geconfigureerde goederen of bulkgoederen.
Daarvoor heeft u een warehouse-managementsysteem nodig dat overzicht biedt en complexiteit aankan, een systeem waarmee ook uw klant de beweging van zijn producten kan volgen.

Verbeter uw efficiency en kwaliteit van uw dienstverlening

Met Fit on Warehousing kiest u voor een innovatief warehouse-managementsysteem dat resulteert in een hogere efficiency van uw dynamische logistieke keten, optimalisatie van uw voorraden en een hogere kwaliteit van uw dienstverlening.

Onze WMS-software is uitermate geschikt voor bedrijven binnen een dynamische keten, waarbij in- en verkoop, logistiek, financieel management en informatievoorziening essentiële processen zijn voor het optimaal functioneren van de organisatie.

Het systeem is volledig ontwikkeld op basis van de meest recente inzichten en ontwikkelingen op het gebied van warehouse management. Zo kunt u uw magazijnbeheer en voorraadbeheer nog verder optimaliseren. Fit on Warehousing kan worden geïntegreerd met Fit on Customs en Fit on Forwarding en is daarmee het optimale systeem voor al uw logistieke processen.

Warehouse-managementsysteem (WMS)

 • Op- en overslag van geconfigureerde goederen
 • Reporting
 • On premise (in-house) of in the cloud
 • Scanning
 • Klantportalen
 • Reporting
 • Alerts

  Warehouse registration (WRS)

 • Voorraadadministratie
 • Op- en overslag van niet-geconfigureerde goederen
 • On premise (in-house) of in the cloud
 • Scanning
 • Klantportalen
 • Reporting

Bijhouden van voorraadposities

Het Fiton warehouse-managementsysteem WMS is bij uitstek geschikt om efficiënt voorraadposities te houden van goederen waarvan veel parameters bekend zijn, zoals omvang, gewicht, uiterste houdbaarheidsdatum of aantallen per verpakking. Ook de volgorde waarin de goederen weer uit de opslag gehaald moeten worden, kan met het WMS geautomatiseerd worden. Voor de overige goederen, de zogenoemde niet-geconfigureerde goederen, is warehouse registration WRS de oplossing.

Vastleggen van goederen specificaties

Het werkt simpel. Indien gewenst kunnen in WRS specificaties van de goederen vastgelegd worden, bijvoorbeeld op welke wijze ze in de opslag zijn binnengekomen, en waar ze in de opslag te vinden zijn. Voor WRS heeft Fiton ook scanning ontwikkeld en het is mogelijk om labels te genereren. WRS is naast of in plaats van het WMS te gebruiken als dit te uitgebreid is.

Koppelen van documenten en douane statussen

WRS is bij uitstek geschikt voor kleinere expediteurs en douane entrepots, of als douane administratie van een warehouse management systeem waarin geen douane parameters beschikbaar zijn. Eventueel kunnen bij inslag ook documenten als vrachtbrieven en douane documenten aan de goederen worden gekoppeld. Tijdens het in en uitslag proces kunnen verschillende douane statussen worden vastgelegd. Op deze manier kan op elk gewenst moment verslag worden gedaan. WRS biedt zodoende zowel logistiek als administratief volledige ondersteuning.

Webdesign: Rex Media