The only logistics software to fit on your business

header7.jpg

Sea Freight

Portal

De Fit on Forwarding Portal is in eerste instantie ontwikkeld voor Sea Freight. Aan de ene kant van de portal zit de agent, aan de andere kant de klant die alleen de eigen relevante gegevens ziet. De expediteur ziet alle agenten en kan per agent een overzicht maken en communiceren. De portal stroomlijnt het sea cargo proces: de agent doet voorstellen, de expediteur doet een voorstel aan klant, de klant kiest een voorstel. Documenten en email worden aan zending gekoppeld, zodat alles in het dossier zit: zending, boeking, contractnummers. Opvolgen en factureren worden hiermee ook vereenvoudigd zodat het gehele proces sneller verloopt.

Eenvoudige operationele financiële verslaglegging

Alle modaliteiten zijn volledig geïntegreerd. Voorafgaand en opvolgend transport, ook per weg- en luchttransport, kan aan de zending worden toegevoegd. Als de contracten met externe vervoerders en de inkoopcontracten met de rederij aan de zending zijn gekoppeld kan er eenvoudig een voorcalculatie gemaakt worden bij de zeevrachtzending. Met één druk op de knop kunnen de totale kosten en baten van een zending worden berekend. Ook de kosten per traffic lane of de omzet per klant zijn gemakkelijk te extraheren.

Koppeling Portbase

Fit on Forwarding Sea Freight is ook gekoppeld aan Portbase. Zodoende kunnen vervoersopdrachten via Portbase verstuurd worden naar andere partijen, zonder de noodzaak van uitgebreid mailverkeer.

Prepaid-instructie

Sea Freight biedt daarnaast een functionaliteit om vanuit een zending een prepaid-instructie te maken die kan worden doorgegeven aan de financiële afdeling of rechtstreeks aan de bank.

Webdesign: Rex Media