The only logistics software to fit on your business

header12.jpg

Peterson

Peterson is een familiebedrijf opgericht in 1920. Begonnen als graanfactor is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot allround dienstverlener.

Bekijk de persoonlijke referentievideo van Petersons business consultant Bas Hetterscheid over zijn ervaringen met de software van Fiton.

Peterson houdt zich bezig met kwaliteitsinspecties, logistiek en certificeringen in met name de agrarische, energie- en duurzaamheidssector. Samen met zusterbedrijf Control Union is Peterson actief in 70 landen en telt het bedrijf 4.000 medewerkers. Bekijk hier de website van Peterson: Klik hier

Peterson1

Offshore Group

In de jaren 60 werd het gasveld van Slochteren ontdekt, waarna de exploratieactiviteiten op de Noordzee meer momentum kregen en de Peterson Offshore Group opgericht werd. Sinds 2002 faciliteert Peterson vanuit Den Helder negen energiemaatschappijen en diverse servicemaatschappijen. De energiemaatschappijen zijn samen met Peterson verenigd in de Southern North Sea Pool, de SNS Pool. Alle logistieke capaciteit wordt gedeeld, waaronder magazijnbeheer, landlogistiek, schepen en helikopters. Deze samenwerking zorgt voor betere schaalbaarheid van de logistiek en is daarmee veel economischer dan het traditionele model, waarin elke energiemaatschappij zijn eigen logistieke stroom coördineert.

Onze klanten profiteren van een partner die een compleet scala van logistieke diensten overal ter wereld kan aanbieden, in zowel de exploratie-, productie-, als ontmantelingsfase. De laatste jaren is hier de offshore windsector bijgekomen. Wij bieden een geïntegreerd pakket van diensten aan: van het beheren van uitgebreide opslagloodsen tot havenfaciliteiten en een speciale vloot van schepen.

Peterson2

Het logistieke proces

Peterson coördineert en verzorgt de totale logistieke afhandeling van internationale expeditie, goederenontvangst, consolidatie, planning, transport tot stuwadoring en de gehele retourlogistiek. Douaneformaliteiten zitten verweven in veel van de activiteiten, aangezien de meeste goederen de twaalfmijlszone passeren. Goederen richting offshore installaties dienen geëxporteerd te worden en de terugkerende goederen worden weer ingevoerd. Met de introductie van het UCC vervielen de vereenvoudigingen die de offshore industrie had onder het CDW, waardoor alles elektronisch aangegeven moest worden. Om dit mogelijk te maken heeft Peterson, als onderdeel van haar eLogistics suite van applicaties, de Transport Request Tool (TRT) ontwikkeld. TRT zorgt via de XML-webservices van Fiton voor geautomatiseerde douaneaangiften. Dit stelt de sector in staat tienduizenden aangifteregels tegelijk te verwerken.

Fiton Customs & WRS

Peterson gebruikt het Fiton customs-pakket voor alle douaneformaliteiten. Denk hierbij aan invoer, uitvoer, douanevervoer, EMCS en ECS. Het WRS-pakket gebruiken we voor warehouseregistratie voor het beheer van voorraden voor onze klanten.
Peterson3

Fiton implementatie

Na een uitvoerige aanbestedingsprocedure is er voor Fiton gekozen vanwege het gebruikersgemak en de compleetheid van het pakket. Voor de implementatie is samen met het team van Fiton en de douane een plan van aanpak gemaakt en is het systeem geconfigureerd. In januari 2014 zijn we in één keer overgegaan, wat succesvol is verlopen. In de loop van het jaar hebben we samen met Fiton verbeteringen aan het systeem doorgevoerd om de gebruikservaring te optimaliseren. De implementatie is als eenvoudig en professioneel ervaren.

Ervaring met Fiton

De ervaring met Fiton is positief met name door het feit dat het een all-in-one oplossing is: alle benodigde modules in één pakket. De tijd per aangifte is hierdoor drastisch omlaag gegaan, met name door de kopieerfunctionaliteit en de zelf ingestelde templates. Het interactieve rapportagedeel stelt Peterson in staat om zelf rapporten samen te stellen en klantspecifiek te maken. Door de SAAS-oplossing is het systeem goed schaalbaar en zijn er geen zorgen over onderhoud. Dit heeft geleid tot wederzijds vertrouwen, waardoor Fiton en Peterson een van de eerste partijen waren die naar AGS Uitvoer overstapte.
Webdesign: Rex Media